Počet položek: 0 0,- Kč

Jaké jsou ideální hračky pro psy?

Snažíte se vybrat pro svého pejska hračku a nemůžete se rozhodnout? Pokusíme se Vám s výběrem té nejvhodnější hračky pomoci a k tomu dát i pár rad.

Základní věc na kterou musíme brát ohled je zdravotní stav vašeho pejska. Tvrdé hračky určitě nejsou vhodné pro psy s problémy se zuby nebo dásněmi. Pro takového psa jsou vhodné plyšové hračky nebo hračky z měkké gumy jako jsou třeba různé duté a pískací míčky. Případně napodobeniny čehokoli jiného – pískací napodobeniny novin, kuřat, párků atd.  variant je mnoho.

Plyšový sup

Pro zdravé pejsky pak můžete pořídit cokoliv a to jak plyšáky nebo hračky z měkké gumy tak tvrdší latexové, kaučukové, dřevěné nebo z buvoliny. Určitě bychom ale pro zdravého psa doporučili hračku tvrdší, protože měkčí hračky v tomto případě vydrží pouze pár minut.

Siera.cz                     Siera.cz

Určitě narazíte také na interaktivní hračky. Slouží spíše pro učení a rozvíjení mysli pejska. Nejsou určeny pro kousání a určitě byste neměli nechávat pejska s touto hračkou o samotě. Tyto hračky jsou rozděleny na obtížnosti 1, 2 a 3 kde 3 je nejtěžší obtížnost a 1 nejlehčí.

 

Pár rad na závěr 

Do plnících hraček (většinou kaučukových) dávejte vitamínové pasty pro psy či speciální pěnící pěny s příchutěmi.

U plyšových hraček si dávejte pozor na malé předměty, které může váš pes odtrhnout a spolknout (knoflíky, rolničky atd…). Takovéto drobnosti raději odtrhněte ještě před tím než si s hračkou začne hrát váš pes. Pozor si musíte dávat také na to, aby váš pejsek po roztržení hračky nezačal jíst výplň.

Speciální a velmi oblíbené jsou funkční hračky pro čištění zubů a masírování dásní, vyrobeny z přírodního kaučuku. Na povrchu jsou výstupky, které mechanicky odstraňují nečistoty, zubní plak a zároveň masírují dásně čímž zajišťují jejich prokrvení. Jsou vhodné i pro štěňata.

  

Siera.cz´              Kost s mátou´          Míč´