Počet položek: 0 0,- Kč

Jak vybrat granule pro psa?

Chcete pro svého psího kamaráda to nejlepší suché krmivo, ale ztrácíte se v jeho označení kvality? Stručně se vám pokusíme vysvětlit jednotlivé rozdíly aby jste při další návštěvě prodejny nebo internetových e-shopů měli základní přehled.

Ekonomické – nejnižší kvalita

Jde o granule nejnižší kvality o čemž vypovídá také cena. U těchto krmiv je velmi nízký podíl masa (moučky), ve většině případech kuřecí a větší část pak tvoří obiloviny. V některých případech je dokonce jako doplněk použit sójový protein a v těch nejhorších případech úplně nahrazuje maso. Krmivům se sójovým proteinem se doporučujeme úplně vyhnout, protože psi nejsou geneticky vybaveni pro jeho trávení.

Ekonomická krmiva se nás často snaží nalákat ke koupi svou barevností a různými netradičními tvary. Proto když už na tyto granule narazíte a budete zvažovat z jakéhokoli důvodu jejich nákup tak se vždy zaměřte na tabulku složení.  Jsou i takové které obsahují potřebné živiny.

 Z naší nabídky: Jazzy

 

Prémiové – standardní kvalita

Prémiové krmivo představuje určitý standard mezi krmivy. Obsahuje vyšší podíl masa (masové moučky), doplňků z kvalitních surovin a rozmanitost receptur. Ale i zde nalezneme větší podíl obilovin (pšenice, kukuřice…). Prémiové krmiva nejsou ničím výjimečné a představují průměr, který ničím nepřekvapí, ale zároveň pejskovi neublíží. Jde o vhodné krmivo pro zdravého psa za přiměřenou cenu.

Z naší nabídky: Eminent - Adult LB, Delikan - Maximo Dog Maintenance, Araton - Dog Adult Active, Happy Dog - Profi-Line Krokette Sportive, Brit - Premium

  

Superprémiové – vyšší kvalita

Superperémiová krmiva se vyznačují kvalitními surovinami. U těchto krmiv je velký podíl konkrétního masa (masové moučky – kuřecí, hovězí, jehněčí atd..). Složení superprémiových krmiv bývá na rozdíl od nižších typů dopodrobna rozepsáno. Neobsahují pšenici, která je nahrazována rýží nebo ječmenem.

Bezobilné receptury pak obsahují brambory nebo různé luštěniny. Superprémiová krmiva jsou více zaměřeny na různé typy psů – štěňata, dospělí psy, starší psy, aktivní psy, velká, plemena, malá plemena atd..

U tohoto krmiva nemůžete šlápnout vedle.

Z naší nabídky: Happy Dog - Supreme, Nature’s Protection, Brit Care, Josera – Active

 

Holistické – speciální

Holistické neboli celistvé, komplexní krmivo. Toto krmivo, jak už název napovídá, obsahuje vše co Váš pejsek potřebuje. Ve velké míře bílkoviny z čerstvého masa,  vitamíny, minerály a bylinky. Můžou obsahovat také brambory nebo zeleninu.  Holistická krmiva jsou vyrobena pouze z čerstvých surovin v nejvyšší potravinářské kvalitě. Co neobsahují jsou obiloviny jako pšenice nebo kukuřice. Jsou hypoalergenní, bez umělých konzervantů, barviv a ochucovadel, a proto tak jsou vhodná i pro alergiky nebo psy s citlivým zažíváním. Jde tak o nevyšší třídu krmiva pro psy.

Z naší nabídky: Taste of the Wild, Carnilove,